MotoGP on merkittävin ratamoottoripyöräilyn grand prix -kilpailu, joka järjestetään joka vuosi. Osakilpailuja käydään yhteensä kahdeksantoista ja kilpailut kiertävät ympäri maailman. Kilpailuun osallistuvat maailman parhaat ratamoottoripyöräkuljettajat ja moottoripyörävalmistajat, ja sitä seuraa aktiivisesti tuhannet innokkaat fanit ympäri maailman.

MotoGP valmistajat

MotoGP-kilpailuiden moottoripyörien valmistuksessa käytetään alan huipputeknologiaa. MotoGP-kilpailuihin osallistuu viisi maailmankuulua huippuluokan moottoreiden valmistajaa eli Aprilia, Yamaha, Ducati, Honda ja Suzuki. Rengasvalmistaja kilpailuissa on Bridgestone. Tämän hetkinen hallitseva valmistajien mestari on Honda. MotoGP-kilpailut on jaettu moottorien tilavuuksien mukaan kolmeen eri luokkaan eli Moto3-, Moto2- ja varsinaiseen MotoGP premium -luokkaan, jossa ajettavissa moottoripyörissä on kuutiosenttimetreiltään suurimmat moottorit. MotoGP on valmistajille erittäin merkittävä kilpailu ja kilpailumoottoripyöriä kehitellään jatkuvasti paremmiksi.

MotoGP:n huippukuljettajat

MotoGP-kilpailussa kisaavat maailman parhaat ratamoottoripyöräkuljettajat. Tittelin voittaminen on urheilulajin korkein saavutus ja kilpailu on ankaraa ja jokavuotinen kilpailu sisältää aina jännittäviä käänteitä. Eniten voittoja urallaan on saavuttanut italialainen Valentino Rossi, joka keikkuu jälleen vedonlyöntitilastojen huippupaikoilla. Muita tämän vuoden ennakkosuosikkeja ovat espanjalainen Marc Marquez ja Jorge Lorenzo, jotka molemmat ovat aiemmin voittaneet MotoGP-mestaruuden. Hondan tiimin Marc Marquez voitti sen viime vuonna 2014 ja hänestä tuli voittaessaan myös historian nuorin MotoGP-luokan maailmanmestari. Suomalaisista menestyneistä kuljettajista mainittakoon esimerkiksi Jarno Saarinen, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 1972. Tällä hetkellä Moto3-luokassa kilpailee suomalainen Niklas Ajo.

Vuoden 2015 MotoGP-kilpailut ovat käynnissä

MotoGP on täyttä vauhtia käynnissä ja kilpailuviikonloppuja järjestetään koko syksyn ajan ympäri maailmaa. Myös vedonlyönti on parhaillaan käynnissä Betsson-sivustolla. Seuraava osakilpailu käydään San Marinossa. Syksyn aikana ajetaan osakilpailut vielä Espanjassa, Japanissa, Australiassa, Malesiassa ja kauan odotettu finaalikilpailu järjestetään Espanjan Valenciassa 8. marraskuuta 2015. Jäämme innolla odottamaan kuka kuljettajista vie tänä vuonna arvostetun MotoGP-mestaruuden kotiin.